Openluchtklassen

https://www.mariavreugde.be/wp-content/uploads/2020/07/openlucht-03.png
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Zeeklassen in het vierde leerjaar

In het voorjaar vertrekken de leerlingen en leerkrachten van het vierde leerjaar met de trein op zeeklas. Van maandag tot en met vrijdag verblijven ze in het jeugdcentrum ‘Horizon vzw, De Duinpieper’ in Bredene. Het vakantiecentrum ligt op een tiental minuten wandelen van het strand en biedt met zijn lekkere maaltijden, gezellige kamers en hartelijke uitbaters de ideale locatie om de kust te verkennen.

De kinderen doen allerlei activiteiten en ontdekken zo het strand, de zee en de duinen. Tijdens hun verblijf spelen ze een leerrijk strandspel, helpen ze de garnaalvisser, proeven ze verse garnalen, zwemmen ze in het zoutwaterbad van Oostende, brengen ze een bezoekje aan Sea-Life en beleven ze nog veel meer.

Ze genieten van een onvergetelijke, leerrijke en uitdagende vijfdaagse aan de Belgische kust.

Volg hun activiteiten via deze link!

https://www.mariavreugde.be/wp-content/uploads/2020/10/zeeklas.jpg

Herinneringsklassen in het zesde jaar

In mei vertrekken de leerlingen en leerkrachten van het zesde leerjaar met de trein op herinneringsklas. Ze worden ondergedompeld in het leven van de gewone burger tijdens de eerste wereldoorlog in de Westhoek, meer dan 100 jaar geleden. De uitvalsbasis voor hun driedaagse is jeugdherberg ‘Groeninghe’ in Kortrijk.

Op het programma staan kippenvelmomenten zoals een bezoek aan militaire begraafplaatsen, een ondergrondse middeleeuwse kelder, de dodengang en ijzertoren in Diksmuide, het Flanders Field Museum en de Menenpoort met haar Last Post. 

Maar ze klimmen ook de Sint-Maartenstoren op en genieten van het uitzicht op Kortrijk en haar torens. Lekkere pasta op restaurant in Ieper, gaan bowlen en een boottocht op de Ijzer zorgen voor een luchtige toets. 

We bieden de kinderen een leuke driedaagse die hen een bredere blik geeft op het verleden, maar ook een fijne herinnering aan het laatste jaar op de lagere school.

https://www.mariavreugde.be/wp-content/uploads/2020/10/Diksmuide.jpg
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Mariavreugde
BasisschoolMariavreugde

Vinkeslagstraat 2
9032 Wondelgem
Tel: 09 253 87 18

https://www.mariavreugde.be/wp-content/uploads/2020/01/BVL-logo-kleur-vooronlinedigitaal-e1579529229714.png